HTC U12 + Review (NL) | Goede camera's & geen fysieke knoppenWil jij meer weten? Check

Volg ons op:
Facebook:
Instagram:
Twitter:

Download onze app!
iOS:
Android:

#HTC #HTCU12plus #U12plus

———————————————————————————-

HTC brengt nu al een tijdje high-end toestellen uit in de U-lijn. Daarmee introduceerden ze eerder al de U11 met druksensoren in de zijkant. Een leuke innovatie! HTC gaat verder met innovatie in deze smartphone lijn en heeft nu de eerste smartphone zonder fysieke knoppen gepresenteerd: de HTC U12+.
HTC maakt met deze telefoon namelijk gebruik van nog meer druksensoren waardoor fysieke knoppen niet meer nodig zijn. Hoe dit werkt ga ik straks wat dieper op in! De HTC U12+ is verder op alle fronten high-end. Je krijgt de snelste chipset op dit moment: de Snapdragon 845, een mooi groot scherm met een quad HD resolutie, een waterbestendige behuizing en vier hele goede camera’s. De U12+ heeft wel een stevig prijskaartje maar je krijgt er dan ook veel voor terug.
Als we naar de behuizing van de HTC U12+ kijken zien we een zeer glanzend toestel. Dit is mooi, maar wel alleen zo lang het toestel goed is opgepoetst. Als je hem in gebruik neemt zonder een hoesje wordt de behuizing al wel snel vies door vingerafdrukken. De behuizing heeft wel een groot voordeel, hij is namelijk waterbestendig. De U12+ heeft een IP68-certificering en kan daar mee goed tegen bijvoorbeeld zware regen of een omgestoten glas water.
Als vlaggenschip van HTC mag de U12+ natuurlijk niet achterlopen op het gebied van rekenkracht. Daarom heeft HTC gekozen voor de Snapdragon 845 chipset. Dit is de snelste chipset voor Android smartphones op dit moment en zorgt er dan ook voor dat je toestel altijd snel is. Of je nou veel apps tegelijkertijd wilt gebruiken of als je een zware game wilt spelen.
Wat deze U12+ echt bijzonder maakt is het feit dat er geen fysieke knoppen op het toestel te vinden zijn. Dit hebben we nog nooit eerder op een smartphone gezien. Als je langs de zijkant van het toestel kijkt lijkt het alsof er gewone knoppen zitten maar geloof me, je kunt ze niet indrukken. Op verschillende plekken zijn er druksensoren, door op de plek van de knop te drukken kun je dus bijvoorbeeld het volume aanpassen of je toestel aan en uit zetten. Als je hard genoeg drukt geeft de trilmotor feedback zodat het voelt alsof je de knop hebt ingedrukt.
Dit systeem is natuurlijk nieuw en bijzonder, maar ik moet toegeven dat ik liever gewone knoppen had gehad. Soms moet ik voor mijn gevoel twee keer knijpen of extra hard knijpen voordat er iets gebeurt. Niet erg handig als je snel je volume omlaag wilt gooien of je telefoon wilt ontgrendelen. Het zit echt nog een beetje in de kinderschoenen en het zal dan ook wel verbeterd moeten worden.
Met de U12+ kun je ook weer gebruikmaken van Edge Sense, hiermee kun je verschillende acties uitvoeren door simpelweg in het toestel te knijpen. Je kunt bijvoorbeeld kort knijpen en lang knijpen of verschillende apps te openen. Ook kun je twee keer aan de zijkant tikken met je vinger om de interface wat te verkleinen, zelf vind ik dit misschien wel de meest handige toevoeging voor zo’n grote telefoon.
Qua camera’s valt de U12+ zeker niet tegen! Er zijn namelijk maar liefst vier camera’s aan boord. Aan de achterkant heeft de hoofdcamera optische beeldstabilisatie en de secundaire camera 2x optische zoom. Met dit duo schiet je mooie stabiele video’s of bijvoorbeeld portretfoto’s.
Ook aan de voorkant zijn twee camera’s te vinden. Het gaat om twee 8-megapixelcamera’s. Hiermee wordt ook diepte gemeten zodat je een mooi scherptediepte-effect kunt toevoegen aan je selfies. Schiet je graag foto’s met je telefoon? Dan zit je met de HTC U12+ zeker goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *