50 Replies to “Kamera Huawei P20 Pro VS iPhone X”

  1. Aishah Natasha

    Ini based on my experience lah. I’ve been using android for years. But after changing to IPhone. Tbh I prefer iPhone. Salah satu reason dia ialah camera. Iphone camera selfie jujo sgt. So d situ nmpk kecantikan dan kehenseman asli seseorg. Bfore this aku guna Vivo dgn Lenovo. Kamera dpn mmg tip top serta dgn beauty filter. Tp nmpk sgt fake duhh. Buat apa nk malu dgn rupa sbnr kita pdahal kta sudah d ciptakan begini. So bila pkai iPhone, aku cuba utk bersyukur. Kalau ambek video, iphone mmg kurg gegaran even tho tgn ko jnis kuat gegar. Tp kualiti video mseh cantik. Kelemahan iphone is xda flash kamera dpn. Kalau part low light kan. Aku penah cuba ambek gmba guna Vivo which is back cam dia 16mp. Time tuu stage pengantin samar2 gelap due to lighting kurg. Yg lain smua pkai iPhone chillax je ambek gmba. Aku sorg pkai android rsa nk sorok muka dlm peti ais doooo. Gmba burok habis haiehh ??Dhlah iPhone fast charging and battery jimat. Asalkan ko tahu cara guna yg btul. So conclusion ny, I prefer iPhone.

  2. Muhd Nur Azreen

    Bagi aku la kamera ke ape ke ip ni die processor die terbaik weyh ip5s aku pakai dh lama weh still laju lg android ni mcm senang je hang la virus cepat masuk la tapi bateri android ni tahan la kalau nk bandingkan ngn ip ?

  3. Fiza 7383

    Betul ke dia fanatic iPhone? Camne boleh salah pilih gambar ? I'm a big fan of iPhone as well but I would say Huawei camera is way better now. Tapi for interface I still prefer iPhone. Tapi iPhone skrg ridiculously expensive ? Here comes android, gives more value for your money. ?

  4. amir salihin salihin

    as user iphone for 5 years aq nk ckp pasal kontra gmbr jelas sedap mata memandang ko bole idup gn andriod tpi kalau kau nk real life dan mmg gmbr tu same as eye level human cmtu la camera iphone contoh sng kalau kau xpakai cermin mata owg swoh sign board mana ad kau nmpak mmg rabun la

  5. Anas Kim

    Saya cakap ngn kakak saya camera android lagi lawa dari iphone.dye kata camera iphone paling lawa..pastu saya kata kau tak tgk lagi camera p20 pro.bile aq tunjuk kat dye.dye kata buruk.iphone user mmng x suke camera android ke cane?dye ingat semua camera Android buruk?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *