Mire jó egy okosóra? – Samsung Galaxy Watch | KreaTechSamsung Galaxy Watch további infók és specifikációk:

Csatlakozz a CultureGeeks csapatához!

CultureGeeks shop

Lájkolj minket Facebook-on!

Kövess minket Instagram-on!

Ha támogatnál minket, látogass el a Patreon oldalunkra!

Technika:
(európai eladók előresorolva)
Sony A7S II ISO bajnok kamera

Sony A7R II fotós kamera

Sony A6500 studiós főkamera

DJI Mavic pro drón

DJI Spark drón

Zoom H1 diktafon

RODE VideoMic Rycote puskamikrofon

RODE VideoMicro puskamikrofon

Auna MIC-900 studiomikrofon

42 Replies to “Mire jó egy okosóra? – Samsung Galaxy Watch | KreaTech”

 1. Júlia Farkas

  Apukám egyik barátja lefutotta a maratont utána a megszokott esti futásra (nyilván) nem ment el és az óra ott csipogott hogy ő tétlen🤣🤣🤣🤣

 2. no body

  Megkérdezhetem hogy az első óra amit be mutattál annak mi a neve? Régebben rendeltünk egy okosórát amivel apukám bármikor megnézhette hogy éppen hol vagyok és akár fel is hívhattam az órán keresztül de sajnos nem tudjuk beüzemelni. Ezért gondoltam arra hogy kipróbáljam ezt a fajta órát❤

 3. Zoltán G.

  Nagyon jól összefoglaltad a videban, hogy mire jó. Tényleg erre jó. Persze vannak kocka emberek (tech fórumokon), akik képesek eret vágni azért, mert az óra nem hajszálpontos egy hitelesített orvosi műszerrel, de ezeket a dolgokat el kell engedni. Saját magát monitorozhatja vele az ember. Egyik nap lefut 8 km-t, aztán másnap ha akarja, akkor ehhez képest tud mérni, hogy most többet akar futni, vagy kevesebbet. Szerintem mindegy az, hogy most a valóságban az nem 8 km, hanem csak 7,8. Semmi jelentősége nincsen. Viszonyítási alapnak teljesen jó. A magasságot is nagyjából beméri, +- 5 méter. Engem pl 350 méter magasan baromira nem hat meg, ha 5 métert csal az óra. Túrázáskor jópofa.
  Ami viszont szerintem fontos és kimaradt az ismertetőből, hogy a zenelejátszót egy blue fülessel (telefonra) eszméletlenül komfortossá tudja tenni. Gondolok itt az óráról hangerő módosítás, zene léptetése, ha tetszett a szám, akkor újra lejátszás.
  És ugye a hívás. Jön a hívás és el tudod dönteni, hogy felveszed, vagy kipöckölöd és elő se kell venni a telefont. Ha a blue füles rajtad van, akkor meg tekersz egyet a tárcsán és beszélsz.
  Én pl használom a visszaszámláló funkciót, pl teafilter áztatáshoz vagy tojás, virsli főzéshez.
  Egyébként ha a telefont bent hagyod a lakásban, te pedig wifi közelben vagy (amire tudsz csatlakozni), akkor az óra automatikusan felcsatlakozik a wifire és megkapod az értesítéseket ugyanúgy, mintha nálad lenne a telefon (hívást ilyenkor nem)
  Összefoglalva: Meg lehet lenni nélküle is, de szerintem akit nem érdekel a technika, az ne nagyon vegyen okosórát mert nem fogja használni..

 4. Roland Hun

  Össze lehet kapcsolni a Samsung Healt alkalmazással? Ki lehet kapcsolni a figyelmeztetéseket?
  Illetve magyar nyelvű menüvel rendelkezik az óra vagy csak angol van?

 5. Gábor Vajda

  Ennek a videónak egy előnye van…a csaj aki beszél…Gyönyörű…de amiket mond….:D Sok ilyen videót láttam már…gondoltam egy nő lehet hogy meggyőz hogy vegyek ilyen szart de….Neki se jött be…Nekem is csak ő jön be…:) Külsőre…:)

 6. InDeKnoW

  en gyulolom a mostani okosoramat nem azert mert rossz vagy valamin mert semmi bajom nem lenne vele ha… az a rohadt alkalmazas nevszerint bt notificatoin nem csatlakoztatne le folyton az orat a telomrol hogy ertesitot kapjak akkor nagyon halas lennek.. okos oram: u8

 7. Gábor Tóth

  Egy kérdés: én úgy tudtam, hogy a BT-s óra is képes a telefonálásra, ha kapcsolatban van a telóval, nemcsak a SIM-es. Ezek szerint nem lehet? Számomra fontos, mert ilyen órát keresek.
  Előre is köszi a választ.

 8. Я D

  Szia. A messenger értesítéseket hogy sikerült rábírnod arra, hogy kiírja az üzenet tartalmát is. Nekem csak annyit ír, hogy kitől jött. Próbáltam keresni hogy mit kell letölteni de nem találtam választ.

 9. Zoltán

  Kb. az 50.tesztvideó megnézése után sincs még arról fogalmam hogy a közösségi médiát mennyire lehet használni egy okosórán? Gondolok itt pl. egy Viber,WhatsApp,Snapchat,Face üzenet megtekintésére,kompatibilisságra a telefonhoz hogy egy várt fontos üzenet miatt ne kelljen mindig kézben tartani a telefont. Vagy ez annyira alapfunkció hogy ezért nem beszél róla soha senki egyetlen tesztben sem? Valaki felhomályosítana a témában? Köszönöm szépen.

 10. ßarnus

  Sziasztok én tavaly nekem első okosórám egy gear S3 volt,ellopták.
  Most viszont vennék egy újat(lopás elleni garanciával)de nem tudom milyet vegyek a két versenyző az apple watch 4 és a samsung galaxy watch. Ti melyiket ajánlanátok

 11. Sanya7c1

  A videó elején Én majdnem elkapcsoltam, mert a kezdés nem tetszett,. Rögtön elkezdted fikázni az okosórákat, hogy mennyire felesleges, meg értelmetlen, meg nem ér annyit(biztos kihagytam valamit, de nem számít). Mondjuk jobban tetszett volna, ha már az elején úgy kezded, hogy "Szeretnéd megosztani velünk a véleményedet, hogy miért is szeretted meg, miért változott meg a véleményed." – így biztos nem fordult volna meg a fejemben, hogy elkapcsoljak.
  Amúgy SGW van nekem is, nagyon tetszik, pedig én sem vagyok az a nagyon aktívan sportolós, de mégis jó, mert mozgásra ösztönöz, ez főleg azoknak jó, akik amúgy keveset is mozognak és kicsit legbelül tudják, hogy el kellene kezdeni, alap ott van a havi megtett lépés szám elérése(200.000 lépés) a többi Galaxy Watch (vagy csak alkalmazás használók között), sztem ez is tök jó 🙂
  A pulzus mérés, alvás minőségének a monitorozása, az mondjuk néha zavaró, hogy számítógép előtt ülést(film nézést) is vélt már alvásnak..
  Egyébként telefonálni lehet rajta, ha zsebben van a telefon, mert ugye kell, hogy kapcsolatban legyen a telefonnal, illetve létezik LTE változat is, amibe lehet sim kártyát helyezni. Remélem, hogy eljutnak majd oda a bankok is, hogy a saját alkalmazásukkal OTPpay például, hogy kitudja használni az óra NFC funkcióját és ezzel is lehessen fizetni Magyarországon is az még nagyon király lenne 🙂
  Ha valakinek van még ilyen órája vagy csak tudja a választ a következő kérdésre, akkor írja már meg köszi.: Az óra hátlapján van egy nyílásra hasonlító rész, kicsit olyan, mint egy sim foglalat az mi lehet vagy tényleg sim foglalat lenne csak magán az órán belül nincs meg hozzá a szükséges alkatrész, a nem LTE típusokban?

 12. Győző Tóth

  Én pár hónappal lemaradva, ugyanazon az uton járok. Most már én is gondolkodok egy okos óra vásárláson. Ok:
  a telefonok lassan már számitógép helyettesitők lettek és méretüknél fogva nem igazán könnyen hordhatók.
  Az okosórák szerintem átveszik a telefonok szerepét, miközben sok értelmes-hasznos új funkciót is hozzátesz. Mert igaz hogy kicsi a képernyő, de az aszisztensek elterjedése ezen segit. Viszont, ha a telefon kihelyettesitésére gondolom, akkor a SIM-kártyás verziónak van értelme (még akkor is ha többségében a telefonnal összekapcsolva használnám.) Külön vonzó funkció benne az NFC-s fizetés lehetősége.
  Tehát nekem az okostelefon akkor lesz hasznos, ha van:
  – jól működő (ha lehet magyar nyelven is) asszisztens benne, amivel sok menetközben feltett kérdésre szóban kapok választ, sms-t megválaszolok stb.
  – Magyarországon is működő Pay funkció (google-pay, galaxy-pay, apple-pay) (Strandon, vizálló órával telefon pénztárca otthon hagyva)
  – tisztességes akku idő (SIM kártya használata mellett is.
  Szerinted mikor lesz ez mind meg?

 13. Gabor Matay Csepeli

  A barométer arra jó, ha a légnyomás hirtelen alacsony lesz, akkor esni fog az eső. És ki is írja, hogy milyen lesz a légnyomás. (De ha felfelé megyünk (hegymászás, repülés) akkor is csökken a légnyomás. BÚÉK!

 14. László Zilahi

  A barométer értelemszerűen akkor jön jól, amikor pontos relatív magasságmérésre van szükségünk viszonylag rövid időtartamon keresztül, vagy abszolút magasság mérésére és van referenciaértékünk. Tipikusan ilyen helyzetek adódhatnak túrázásoknál, síelésnél, repülésnél. Bár egy repülőgépen talán nem okosórát használnék magasságmérőnek, de siklóernyőnél akár kifejezetten praktikus megoldás lehet. Egyszer konkrétan életmentő volt, amikor eltévedtem az erdőben és nem működött a GNSS vevőm. Végül a magasságom és a térkép szintvonalai alapján sikerült betájolni magamat.
  Pontosságából adódóan akár a mérőszalagot is kiválthatja, ha az éppen nincs kéznél és a lemérendő objektumot függőlegesbe tudjuk állítani. Milliméteres pontosságra persze ne számítsunk, de egy valamire való műszer 10cm alatti hibával dolgozik (konkrétan pl. a telefonomban lévő). Használható továbbá akkor is, ha az – akár abszolút, akár relatív – magasságunkat (más forrásból) ismerjük és a légnyomás változására van szükségünk. Erre tipikusan vízi sportok űzésénél lehet szükség.

 15. Laura Krempf

  Számomra haszontalan az okosóra. Igazából egyetlen funkcióját sem használom ki.
  Karácsonyra kaptam egy olcsóbb változatot az egyik legjobb barátnőmtől.
  Gyönyörű, de számomra csak egy egyszerű óra amit tölteni kell. Bár az baromira tetszik, hogy amúgy sötét a kijelző és csak akkor jelenik meg, ha fellendítem a kezem, hogy mennyi az idő. 😀 De ebben ez ki is merül.
  Nekem nem hasznos. De azoknak akik az, ez hatalmas segítség lehet a mindennapokban.

 16. Iwao

  Okos karkötőm van, az értesítések és lépésszámláló miatt használom. (Amúgy meg ingyen volt a telefonomhoz, pénzt nem adtam volna érte.)

 17. Nóri Peterdy

  Csomó oszt.társamnak(5.) van okosórája ez a bazi nagy négyzetalakú csak az nem értem hogy minek.?
  Mármimthogy mire tudják használni? Kb. Semmire mert a suliba annyi funkciója lehetNE hogy matekon számoljon vele, de ezt sem tudják megtenni.
  Számomra annyi volt benne a menő hogy egyszer szelfiztünk az okosórával szünetbe😂

 18. WolfurielN Arts

  Hmm… Én azért nem szeretem az okosórákat, mert lássuk be… Nem olyan elegánsak, mint egy "buta", de mégis gyönyörű, esetenként kézzel megmunkált karóra, aminél akár be is nézhetünk a precíz, gyönyörű, összehangoltan működő óraszerkezetbe. Illetve az én kedvenc órámat nem kell sem töltővel tölteni, sem elemet cserélni benne, hisz a mozgás során tölti fel magát. Gyönyörű óra, a szerkezete pedig a nagy szerelmem. Persze ez is egyéni vélemény. Én nem tudok elképzelni egy Smart Casual stílusú embert okosórával a kezén, csakis egy Luxury vagy sima Casual "buta"órával.

 19. Pataki Gábor

  Úgy nevetek mikor komolyan beszélsz valamiről Aztan be mondasz valami hülyeséget 😀
  "Lehet szíjakat cserélni pl ha meg hivnak valahova… De nem Szoktak" 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *